Membri și integrare
Cum intră oamenii în comunitatea dvs., cum îi primiți cu o integrare, cum păstrați detaliile despre membri și cum părăsesc membrii comunitatea sau sunt eliminați.
Invitarea de persoane
Deschideți meniul comunității și alegeți Invită persoane. În mod implicit, fiecare membru poate invita persoane; elementul lipsește pentru cei care nu pot.
- Sub Invită ca, alegeți Membru sau Oaspete. Această opțiune apare doar când oaspeții sunt activați pe server.
- În Către:, tastați numele persoanelor care au deja un cont pe server sau adresele de e-mail ale celor care nu au.
- Sub Adaugă în canale, selectați canalele în care vor fi adăugate persoanele invitate. Acest pas este opțional pentru membri, dar obligatoriu pentru oaspeți.
- Opțional, alegeți Setați un mesaj personalizat pentru a adăuga câteva cuvinte în e-mailul de invitație.
- Alegeți Invită. Un rezumat arată cine a fost invitat și care invitații nu au putut fi trimiși.
Invitarea prin e-mail necesită ca serverul să trimită e-mailuri și ca invitațiile prin e-mail să fie activate. Dacă serverul nu trimite e-mailuri, puteți adăuga totuși persoane care au deja un cont. Contactați administratorul de sistem dacă adresele de e-mail sunt respinse.
Distribuiți un link de invitație
În aceeași fereastră, cu Membru selectat, Copiază linkul de invitație copiază linkul de invitație al comunității. Oricine îl deschide poate crea un cont (dacă serverul permite înregistrarea) și se poate alătura comunității. Distribuiți-l într-un newsletter, pe un site web sau într-o postare de forum.
Linkul rămâne valid până când îl modificați. Dacă ajunge într-un loc unde nu ar trebui, creați unul nou cu Regenerează în Setările echipei › Acces: linkul vechi nu va mai funcționa. O echipă are un singur link de invitație la un moment dat.
Invitați pe cineva pe care îl cunoașteți deja
Pentru a aduce pe cineva dintr-o altă comunitate în a dvs., faceți clic dreapta pe numele persoanei și alegeți Invită într-o comunitate, apoi comunitatea. Persoana este adăugată imediat.
Comunități deschise
Dacă echipa este publică (a se vedea Cine se poate alătura), oricine are un cont pe server o poate găsi cu Alătură-te altei echipe și se poate alătura fără invitație. Pe un server unde oricine se poate înregistra, acesta este cel mai simplu mod de a administra o echipă publică. Dacă echipa permite doar anumite domenii de e-mail, persoanele cu alte adrese nu se pot alătura, nici măcar cu linkul.
Oaspeți
Oaspeții sunt persoane din exterior, cum ar fi un client, un contractor sau o organizație parteneră. Un oaspete vede doar canalele la care a fost adăugat: nu poate răsfoi sau alătură-se celorlalte canale ale comunității. Numele acestora are o etichetă Oaspete, iar antetul unui canal cu oaspeți indică acest lucru.
- Conturile de oaspete sunt dezactivate implicit. Un administrator de sistem le activează în Consola de sistem › Autentificare › Acces pentru oaspeți (beta) și poate impune ca oaspeții să provină din anumite domenii de e-mail sau să utilizeze autentificarea în doi pași.
- Administratorii echipei invită oaspeții din Invita persoane, alegând canalele pe care le pot utiliza. Pentru a acorda unui oaspete un alt canal ulterior, adăugați-l în acesta din canal.
- Când administratorul de sistem o permite, opțiunea Permite oaspeților invitați să se autentifice cu un link magic (fără parolă) le permite oaspeților să se conecteze cu un link trimis prin e-mail.
- Pentru a transforma un oaspete în membru integral, sau un membru în oaspete, solicitați unui administrator de sistem: se face în Consola de sistem › Gestionarea utilizatorilor › Utilizatori, cu Promovează la membru sau Scade la oaspete.
Oaspeții nu sunt niciodată adăugați automat la canale, chiar dacă toți membrii comunității se află în fiecare canal.
Gestionează membrii
Deschideți meniul echipei și alegeți Gestionează membri (membrii văd Vezi membri). Lista afișează pe toată lumea cu rolul lor. În meniul de lângă rolul unei persoane puteți:
- faceți-o administrator de echipă, cu Faceți Admin Team, sau revocați acest rol cu Faceți membru;
- o eliminați din echipă, cu Eliminați din echipă.
Acest dialog provine din interfața clasică și menționează încă „echipa”. Poți acționa asupra cuiva oriunde vezi numele acestuia: fă clic dreapta pe el sau deschide cardul profilului. Vezi Moderare pentru vizualizarea moderatorului, pauzele și eliminarea.
Integrare
Un onboarding întâmpină noii veniți prima dată când își deschid comunitatea. Afișează un text de bun venit și câteva întrebări. Fiecare răspuns poate atribui roluri și canale, astfel încât utilizatorii să găsească locurile potrivite din prima clipă.
Scrie integrarea
- Dacă răspunsurile ar trebui să atribuie roluri, creați mai întâi acele roluri și activați Oricine și-l poate lua pentru ele (a se vedea Roluri pe care oricine le poate prelua). Întâmpinarea noilor membri poate atribui doar roluri deschise tuturor.
- Deschide meniul comunității, alege Configurarea echipei, apoi Întâmpinarea noilor membri…. Se deschide astfel fila Întâmpinarea noilor membri din setările comunității.
- Scrieți un text de Bine ai venit: despre ce este vorba în echipă și regulile principale, în câteva rânduri.
- Alegeți Adaugă o întrebare, de exemplu „Ce te aduce aici?”. Lăsați activată opțiunea Mai multe răspunsuri dacă persoanele pot selecta mai mult de un răspuns.
- Pentru fiecare răspuns, scrieți textul acestuia, apoi faceți clic pe rolurile și canalele publice pe care le acordă. Alegeți Adaugă un răspuns pentru următorul.
- Alegeți Salvează.
Canalele pe care le puteți oferi sunt canalele publice de care sunteți membru. Pentru a elimina onboarding-ul, ștergeți întrebările și textul de bine ați venit, apoi salvați.
Ce văd noii veniți
Data în care cineva deschide echipa pentru prima dată, apare un dialog Bine ai venit în care afișează textul și întrebările. Persoana își alege răspunsurile și apasă Gata, sau alege Omite. În orice caz, nu va mai vedea acest dialog în acea echipă. Persoanele care s-au alăturat înainte de a scrie întâmpinarea o vor vedea data viitoare când vor deschide echipa.
Membrii își pot modifica rolurile deschise ulterior din meniul comunității, sub Rolurile tale….
Atributele membrilor
Atributele membrilor sunt detalii despre membrii dumneavoastră care apar pe cardul de profil al acestora în comunitatea dumneavoastră, cum ar fi compania, locația, subcontractorul sau pronumele. Acestea aparțin comunității: alte comunități de pe server nu le văd.
Definiți atributele
Deschide meniul comunității, alege Configurarea echipei, apoi Atributele membrilor…: se deschide astfel fila Atributele membrilor din setările comunității. Alege Adaugă atribut. Pentru fiecare atribut, setează:
- Nume, de exemplu „Companie”.
- Tip: Text, Opțiune, Mai multe opțiuni, Dată, Link, E-mail, Număr de telefon, Persoană sau Persoane. Pentru opțiuni, enumerați Opțiunile.
- Cine le setează: Fiecare membru le completează pentru sine, sau doar Administratorii le setează.
- Cine le vede: Toată lumea, Administratorii sau Ascunse. Administratorii și membrul însuși le văd întotdeauna; atributele ascunse nu sunt afișate pe profiluri.
- Afișează în lista de membri: afișează atributul sub numele persoanelor în lista de membri, în locul funcției lor, și permite oricui să filtreze lista după acesta. Doar un atribut poate fi afișat în acest mod.
Folosiți Mută în sus și Mută în jos pentru a stabili ordinea pe cardurile de profil. O echipă poate avea până la 50 de atribute. Ștergerea unui atribut șterge și valorile tuturor membrilor.
Completați-le
Pentru a configura atributele unei persoane, faceți clic dreapta pe numele acesteia și alegeți Editează atributele…. Administratorii comunității pot configura orice atribut pentru oricine; membrii își pot configura propriile atribute, cu excepția celor configurate de administratori. Atributele vizibile doar pentru Administratori apar pe cardul de profil cu un simbol de lacăt.
Un server are și atribute proprii, identice pentru fiecare comunitate, pe care un administrator de sistem le definește în Consola de sistem › Atribute de sistem › Gestionarea atributelor. Acestea apar pe cardurile de profil înaintea atributele comunității dumneavoastră, și doar administratorii de sistem le pot configura pentru alții. Unele pot proveni de la furnizorul de autentificare, cum ar fi un director de companie.
Când persoanele părăsesc comunitatea sau sunt eliminate
- Membrii părăsesc echipa cu Părăsește echipa din meniul echipei.
- Persoanele care părăsesc comunitatea sau sunt eliminate își pierd rolurile și echipele din comunitate. Mesajele lor rămân.
- O persoană eliminată din comunitate se poate întoarce cu o invitație nouă, sau alăturându-se din nou dacă comunitatea este publică. Pentru a exclude pe cineva definitiv, un administrator de sistem trebuie să dezactiveze contul acestuia (a se vedea Excluderea cuiva).