חברים והטמעה
איך אנשים נכנסים לקהילה שלך, איך מקבלים אותם בברכה עם הטמעה, איך שומרים פרטים על חברים, ואיך חברים יוצאים או מוסרים.
הזמנת אנשים
פתח את תפריט הקהילה ובחר הזמנת אנשים. כברירת מחדל כל חבר יכול להזמין אנשים; הפריט חסר עבור אלו שאינם יכולים.
- מתחת להזמנה בתור, בחר חבר או אורח. בחירה זו מופיעה רק כאשר אורחים מופעלים על השרת.
- בתוך אל:, הקלד את שמות האנשים שיש להם כבר חשבון על השרת, או כתובות המייל של אנשים שאין להם.
- מתחת להוספה לערוצים, בחר ערוצים שהאנשים המוזמנים יצטרפו אליהם. זהו אופציונלי עבור חברים, ונדרש עבור אורחים.
- באופן אופציונלי, בחר הגדרת הודעה מותאמת אישית כדי להוסיף כמה מילים להודעת ההזמנה במייל.
- בחר הזמנה. תקציר יציג מי הוזמן ואילו הזמנות לא ניתן לשלוח.
הזמנה במייל דורשת שהשרת ישלח מיילים, ושההזמנות במייל יהיו מופעלות. אם השרת לא שולח מיילים, עדיין ניתן להוסיף אנשים שיש להם חשבון. פנה למנהל המערכת שלך אם כתובות מייל נדחות.
שיתוף קישור הזמנה
באותו חלון דיאלוג, כשחבר נבחר, העתקת קישור ההזמנה מעתיקה את קישור ההזמנה של הקהילה. כל מי שפותח אותו יכול ליצור חשבון (אם השרת מאפשר הרשמה) ולהצטרף לקהילה. אפשר לשתף אותו בניוזלטר, באתר או בכתבה בפורום.
הקישור נשאר תקף עד שאתם משנים אותו. אם הוא נופל לידיים לא רצויות, יצרו קישור חדש עם יצירה מחדש בהגדרות צוות › גישה: הקישור הישן יפסיק לעבוד. לקהילה יש קישור הזמנה אחד בכל עת.
הזמנת מישהו שאתה כבר מכיר
כדי להביא מישהו מקהילה אחרת לקהילה שלך, לחץ עם כפתור ימין על השם שלו ובחר הזמנה לקהילה, ואז את הקהילה. הם נוספים מיד.
קהילות פתוחות
אם הקהילה ציבורית (ראו מי יכול להצטרף), כל מי שיש לו חשבון בשרת יכול למצוא אותה עם הצטרפות לצוות נוסף ולהצטרף בלי הזמנה. בשרת שבו כל אחד יכול להירשם, זו הדרך הפשוטה ביותר להפעיל קהילה ציבורית. אם הקהילה מאפשרת רק תחומי דוא"ל מסוימים, אנשים עם כתובות אחרות לא יכולים להצטרף, גם עם הקישור.
אורחים
אורחים הם אנשים מבחוץ, כמו לקוח, קבלן או ארגון שותף. אורח רואה רק את הערוצים שנוסף אליהם: הוא אינו יכול לעיין או להצטרף לערוצים אחרים של הקהילה. שמו מלווה בתג אורח, ובכותרת של ערוץ המכיל אורחים מצוין הדבר.
- חשבונות אורחים כבויים כברירת מחדל. מנהל מערכת מפעיל אותם בקונסולת מערכת › אימות › גישה לאורחים, ויכול לדרוש מאורחים להגיע מתחומי אימייל מסוימים או להשתמש באימות דו־שלבי.
- מנהלי קהילה מזמינים אורחים מהזמנת אנשים, תוך בחירת הערוצים שהם רשאים להשתמש בהם. כדי לתת לאורח ערוץ נוסף מאוחר יותר, מוסיפים אותו אליו מהערוץ.
- כשמנהל המערכת מאפשר זאת, אפשר לאורחים מוזמנים להיכנס עם קישור קסם (ללא סיסמה) מאפשר לאורחים להיכנס עם קישור שנשלח במייל.
- כדי להפוך אורח לחבר מלא, או חבר לאורח, בקשו ממנהל מערכת: זה מתבצע בקונסולת מערכת › ניהול משתמשים › משתמשים, עם העלאה לתפקיד חבר או הורדה לתפקיד אורח.
אורחים אינם מוסיפים לערוצים אוטומטית, גם כשכל בני הקהילה נמצאים בכל הערוצים.
ניהול חברים
פותחים את תפריט הקהילה ובוחרים בניהול חברים (חברים רואים צפייה בחברים). הרשימה מציגה את כולם עם התפקיד שלהם. בתפריט ליד תפקידו של אדם ניתן:
- להפוך אותם למנהלי צוות, עם הפיכה למנהל צוות, או לשלוף את התפקיד עם הפיכה לחבר בצוות;
- להסיר אותו מהקהילה, עם הסרה מהצוות.
תיבת הדיאלוג הזו מגיעה ממשק הקלאסי ועדיין אומרת "צוות". ניתן גם לפעול על אדם מכל מקום שרואים את שמו: לחיצה ימנית עליו, או פתיחת כרטיס הפרופיל שלו. ראו הנפה לנקודת המבט של מנהלים, השהיות והסרה.
התאקלמות
תהליך הגעה (Onboarding) מלווה את המתחדשים בפעם הראשונה שהם פותחים את הקהילה. הוא מציג טקסט ברוך הבא וכן כמה שאלות. כל תשובה יכולה להעניק למתחדש תפקידים וערוצים, כך שהאנשים ימצאו את המקומות הנכונים מהדקה הראשונה.
כתיבת ההתאקלמות
- אם התשובות אמורות להעניק תפקידים, יש קודם כל ליצור את התפקידים האלה ולהפעיל עבורם את כל אחד יכול לקחת אותו (ראה תפקידים שכל אחד יכול לקחת). התהליך ההתחלתי יכול להעניק רק תפקידים פתוחים לכולם.
- פתחו את תפריט הצוות, בחרו בהגדרת צוות ואז בהתאמה אישית…. פעולה זו פותחת את לשון התאמה אישית בהגדרות הצוות.
- כתבו טקסט ברוכים הבאים: מה הקהילה עוסקת בו ומהן ההנחיות המרכזיות שלה, בשורות ספורות.
- בחרו בהוספת שאלה, למשל "מה הביא אתכם לכאן?". השאירו את מספר תשובות פעיל אם רוצים לאפשר לבחור יותר מתשובה אחת.
- עבור כל תשובה, כתבו את הטקסט שלה, ואז לחצו על התפקידים ועל הערוצים הציבוריים שהיא מעניקה. בחרו בהוספת תשובה עבור הבאה.
- בחרו בשמירה.
הערוצים שניתן להציע הם הערוצים הציבוריים שאתם חברים בהם. כדי להסיר את התהליך, מחקו את השאלות ואת טקסט הברוכים הבאים, ואז שמרו.
מה רואים חברי קהילה חדשים
בפעם הראשונה שמישהו פותח את הקהילה, מופיע חלון ברוכים הבאים ל המציג את הטקסט והשאלות. הם בוחרים את התשובות שלהם ולוחצים על סיום, או על דילוג. בכל מקרה, הם לא יראו אותו שוב בקהילה זו. אנשים שהצטרפו לפני שכתבתם את התהליך יראו אותו בפעם הבאה שפותחים את הקהילה.
חברים יכולים לשנות את התפקידים הפתוחים שלהם מאוחר יותר מתפריט הקהילה, תחת התפקידים שלך….
מאפייני חברים
מאפייני חברים הם פרטים על החברים שלכם המופיעים על כרטיס הפרופיל שלהם בקהילה, כגון החברה, האתר, הקבלן המשנה או סמכות הגדרה. הם שייכים לקהילה: קהילות אחרות על השרת לא רואות אותם.
הגדרת המאפיינים
פתחו את תפריט הצוות ובחרו בהגדרת צוות, ואז במאפייני חברים…: פעולה זו פותחת את לשון מאפייני חבר בהגדרות הצוות. בחרו בהוספת תכונה. עבור כל תכונה, הגדירו:
- שם, למשל "חברה".
- סוג: טקסט, בחירה, בחירה מרובה, תאריך, קישור, כתובת דוא"ל, מספר טלפון, אדם או אנשים. עבור בחירות, רשמו את הבחירות.
- מי מגדיר: כל חבר ממלא זאת בעצמו, או רק מנהלים עושים זאת.
- מי רואה: כולם, מנהלים, או מוסתר. מנהלים והחבר עצמו תמיד רואים זאת; מאפיינים מוסתרים אינם מוצגים על הפרופילים.
- הצגה ברשימת החברים: מציגה את המאפיין מתחת לשמות האנשים ברשימת החברים, במקום תפקידם, ומאפשרת לכולם לסנן את הרשימה לפיו. מאפיין אחד יכול להיות מוצג כך.
השתמשו בהזזה למעלה ובהזזה למטה כדי לקבוע את הסדר של כרטיסי הפרופילים. לקהילה יכולות להיות עד 50 תכונות. מחיקת תכונה מחקה גם את הערכים של כולם.
מלאו אותן
כדי להגדיר את מאפייני של מישהו, לחצו עם כפתור ימין על השם שלו ובחרו עריכת מאפיינים…. מנהלי קהילה יכולים להגדיר כל מאפיין של כל אחד; חברים יכולים להגדיר את שלהם, פרט לאלה שהוגדרו על ידי מנהלים. מאפיינים שמוצגים רק למנהלים מופיעים עם נעל על כרטיס הפרופיל.
לשרת יש גם תכונות משלו, זהות לכל הצוותים, שמגדיר מנהל המערכת בקונסולת מערכת › מאפייני מערכת › ניהול תכונות. הן מופיעות על כרטיסי הפרופיל לפני תכונות הצוות, ורק מנהלי מערכת יכולים להגדיר אותן עבור אחרים. חלקן עשויות להגיע ממספקת ההתחברות, למשל מאינדיקטור חברה.
כשחברים יוצאים או מוסרים
- חברים יוצאים באמצעות יציאה מהצוות בתפריט הצוות.
- חברים שיוצאים או מוסרים מאבדים את התפקידים שלהם ואת הצוותים שלהם בקהילה. ההודעות שלהם נשארות.
- מישהו שמוסר מהקהילה יכול לחזור עם הזמנה חדשה, או על ידי הצטרפות שוב אם הקהילה ציבורית. כדי למנוע מישהו לצמיתות, מנהל מערכת חייב לבטל את החשבון שלו (ראו מניעת כניסה).