Profilul și confidențialitatea dvs.
Cum vă văd ceilalți, cine vă poate contacta și cum vă mențineți contul în siguranță.
Editați-vă profilul
- Faceți clic pe fotografia dvs. din colțul din dreapta sus al ferestrei, apoi pe Profil și setări. Setările se deschid la Contul meu.
- Faceți clic pe Modifică imaginea pentru a încărca o imagine JPEG, PNG sau BMP, sau pe Elimină pentru a reveni la inițialele dumneavoastră.
- Completați sau modificați Prenume, Nume, Utilizator, Porecla și Poziție (de exemplu, titlul dumneavoastră de funcție).
- Apasă Salvează.
Un nume de utilizator folosește litere mici, cifre, puncte, cratime și liniuțe de subliniere și începe cu o literă. Unele câmpuri pot fi blocate: „Setat de furnizorul dvs. de autentificare” când sistemul de autentificare al organizației dvs. le furnizează, sau „Gestionat de Administratorul de sistem”.
Pentru a vă modifica adresa de e-mail, faceți clic pe Modifică adresa de e-mail…, introduceți Email nou și Parolă Curentă, apoi faceți clic pe Modifică adresa de e-mail. Este posibil să primiți un mesaj la adresa nouă pentru a o confirma.
Detalii de profil setate de organizația dvs.
Administratorii dumneavoastră pot adăuga câmpuri în profiluri, cum ar fi departamentul, site-ul sau numărul de telefon. Acestea apar sub Detalii profil în Contul meu, unde puteți completa cele pe care aveți voie să le modificați. O comunitate poate avea, de asemenea, atribute proprii pentru membri: când vă puteți configura unele, faceți clic dreapta pe numele dumneavoastră și alegeți Editează atributele….
Insigna de echipă
Dacă aparțineți de echipe în comunitatea curentă, Insigna de echipă din Contul meu alege echipa al cărei tag apare lângă numele dumneavoastră acolo, sau Niciunul. Fiecare comunitate își păstrează propria alegere.
Rolurile dvs.
Unele comunități au roluri pe care oricine le poate prelua, care vă colorează numele și vă pot permite să faceți mai multe. Alegeți Rolurile tale… din meniul comunității pentru a le prelua sau a le părăsi.
Cum vă văd oamenii
Alți utilizatori vă văd cardul de profil când fac clic pe numele sau imaginea dumneavoastră: numele, utilizatorul, poziția, starea personalizată, ora locală, rolurile și detaliile de profil afișate de organizația dumneavoastră. Faceți clic pe numele dumneavoastră pentru a-l verifica; are butoanele Editează profilul și Setați o stare.
În mod implicit, alți utilizatori văd „Ultima dată online …” când sunteți plecat sau offline. Pentru a ascunde acest lucru, dezactivați Arată când ai fost online ultima dată în Setări › Aspect.
Setați o stare personalizată
O stare personalizată este un text scurt cu un emoji, de exemplu „La o ședință” sau „În vacanță”, afișat lângă numele tău.
- Apasă pe fotografia ta din colțul din dreapta sus al ferestrei.
- Tastați în Setează o stare personalizată și faceți clic pe butonul de emoji (Alege un emoji) pentru a alege un emoji. Sau alegeți una dintre stările din Sugestii sau Recente.
- Alegeți când dispare cu Se dezactivează după: 30 de minute, 1 oră, 4 ore, Astăzi, Săptămâna aceasta, Nu se dezactivează sau Alege data și ora….
Pentru a o elimina, faceți clic pe Șterge starea personalizată (simbolul ×). Pentru disponibilitatea dumneavoastră (online, plecat, nu deranja), consultați Starea dumneavoastră.
Profilele altor persoane
Faceți clic pe numele sau pe fotografia cuiva pentru a vedea cardul de profil, cu ora locală și distanța față de ora dumneavoastră. De acolo, îi puteți trimite un Mesaj sau îl puteți suna prin Apel. Faceți clic cu butonul drept pe nume sau pe fotografie pentru mai multe opțiuni: Profil, Mesaj, Adăugați la un canal, Invită într-o comunitate, Mențiune, Copiază nume de utilizator, Ignoră și Blochează….
Cardul de profil are și un câmp Note: apasă pe el pentru a scrie o notă despre acea persoană. Doar tu o vezi.
Cine îți poate trimite mesaje
Când administratorul dumneavoastră permite, Setări › Confidențialitate și siguranță decide cum primiți mesaje directe de la persoane cu care nu ați vorbit încă. Nimeni nu este informat despre alegerea dumneavoastră.
- Sub Mesaje directe, De la persoane cu care nu ai vorbit încă, alegeți Acceptă de la toată lumea sau Întreabă-mă mai întâi: mesajele lor așteaptă apoi printre solicitările de mesaje, fără a vă notifica, până le acceptați. Boturile și administratorii de sistem trec întotdeauna.
- Sub În fiecare comunitate, puteți face o alegere diferită pentru fiecare comunitate în care vă aflați. O persoană este acceptată atunci când o comunitate pe care o împărțiți cu ea o acceptă.
Cererile de mesaje
Mesajele directe în așteptare sunt listate sub Solicitări de mesaje, în partea de sus a mesajelor dumneavoastră directe. Deschideți unul pentru a-l citi. În loc de caseta de mesaj, o bară afișează „Solicitare de mesaj de la …”, cu trei opțiuni:
- Acceptă: conversația devine una normală, iar mesajele lor vă notifică.
- Ignoră: solicitarea este ascunsă până când acea persoană scrie din nou.
- Blochează: vedeți mai jos.
Expăditorul nu este informat dacă ați citit, ignorat sau blocat solicitarea. Dacă continuați să ignorați solicitările cuiva, Antimatter vă sugerează să o blocați; puteți răspunde Nu acum sau Nu mai întreba pentru această persoană.
Ignorare sau blocare a cuiva
Faceți clic dreapta pe numele sau pe imaginea cuiva, sau deschideți ⋯ de pe cardul profilului lor:
- Ignoră: nimic din ce scriu nu vă notifică, mesajele lor directe așteaptă printre solicitările de mesaje, iar mesajele lor în canale sunt pliate într-o linie care spune „Mesaj de la o persoană pe care o ignorați”. Faceți clic pe Arată pentru a citi unul.
- Blochează…: nu mai pot să-ți trimită mesaje sau să înceapă un mesaj de grup cu tine, nimic din ce scriu nu te notifică, iar mesajele lor în canalele comune sunt pliate. Confirmă cu Blochează. Mesajul direct cu ei va afișa „Ai blocat …”, și niciunul dintre voi nu poate scrie acolo până când nu îi deblochezi.
Aceștia nu sunt informați. Pentru a anula, alegeți Oprește ignorarea sau Deblochează în același meniu, sau în Setări › Confidențialitate și siguranță, care listează persoanele pe care le-ați Blocat și Ignorat.
Parolă și autentificare multifactor
Mergi la Setări › Securitate.
Schimbă parola
- Lângă Parolă, faceți clic pe Modifică….
- Tastați Parolă Curentă, Parolă nouă și Confirmă noua parolă.
- Faceți clic pe Modifică parola.
Dacă vă conectați prin sistemul de autentificare al organizației (de exemplu, SAML, AD/LDAP sau GitLab), pagina indică acest lucru, iar parola este gestionată acolo. Metoda de conectare vă poate permite să treceți între o parolă și acel sistem.
Dacă ați uitat parola, faceți clic pe Am uitat parola. din pagina de conectare și introduceți adresa de e-mail pentru a primi un link.
Activează autentificarea multifactor
Autentificarea multifactor solicită un cod dintr-o aplicație de pe telefonul tău de fiecare dată când te autentifici, astfel încât parola singură să nu fie suficientă.
- Instalează o aplicație de autentificare pe telefonul tău, cum ar fi Aegis, Google Authenticator sau 1Password.
- Lângă Multi-factor de autentificare, faceți clic pe Configurează….
- Scanează codul QR cu aplicația sau tastează cheia afișată sub el.
- Introduceți Cod din aplicație și faceți clic pe Activează.
Pentru a folosi alt telefon, apasă Configurează din nou…. Pentru a o dezactiva, apasă Elimină lângă Elimină autentificarea multifactor, cu excepția cazului în care serverul o impune.
Unde te autentifici
Setări › Securitate listează, sub Unde ești autentificat, fiecare browser, aplicație de desktop și telefon autentificat în contul tău, împreună cu ultima activitate. Apasă Deconectare lângă un dispozitiv necunoscut sau pe care nu mai folosești, și schimbă-ți parola dacă crezi că altcineva a folosit contul tău.
Istoricul accesului (faceți clic pe Arată) listează conectările recente și modificările aduse contului, împreună cu originea acestora.
Pentru a te deconecta de pe dispozitivul pe care îl folosești, apasă pe imaginea ta din colțul din dreapta sus, apoi Deconectare.
Jetoane și aplicații autorizate
Dacă serverul le permite, Setări › Securitate include și Jetoane de acces personale, care permit propriilor scripturi să utilizeze Antimatter în numele dumneavoastră. Creați unul cu Creați un nou jeton și copiați-l imediat: nu va mai fi afișat. Revocă un jeton de care nu mai aveți nevoie și nu împărtășiți niciodată un jeton. Aplicații pe care le-ai autorizat listează aplicațiile externe pe care le-ați permis să utilizeze contul; faceți clic pe Elimină accesul pentru a-l retrage.
Dezactivează-ți contul
Când serverul o permite, Dezactivare Cont din partea de jos a Setări › Securitate vă permite să părăsiți serverul. Faceți clic pe Dezactivează…, apoi pe Dezactivați. Veți fi deconectat și nu mai puteți reveni; mesajele rămân. Un administrator poate reactiva contul.