הפרופיל והפרטיות שלך
כיצד אחרים רואים אותך, מי יכול להגיע אליך, וכיצד לשמור על החשבון שלך בטוח.
עריכת הפרופיל שלך
- לחץ על התמונה שלך בפינה העליונה הימנית של החלון, ואז על פרופיל והגדרות. ההגדרות נפתחות בהחשבון שלי.
- לחצו על שינוי תמונה כדי להעלות תמונה בפורמט JPEG, PNG או BMP, או על הסרה כדי לחזור לאותיות הראשונות שלכם.
- מלאו או שנו את שם פרטי, שם משפחה, שם משתמש, כינוי ותפקיד (למשל, התפקיד המקצועי שלכם).
- לחץ על שמירה.
שם משתמש משתמש באותיות קטנות, ספרות, נקודות, מקפים וקווים תחתונים, ומתחיל באות. חלק מהשדות עשויים להיות נעולים: "נקבע על ידי ספק ההתחברות שלך" כאשר מערכת ההתחברות של הארגון שלך מספקת אותם, או "מונהל על ידי מנהל המערכת שלך".
כדי לשנות את כתובת הדוא״ל, לחצו על שינוי כתובת דוא״ל…, הקליקו את כתובת אימייל חדשה ואת סיסמה נוכחית, ואז לחצו על שינוי כתובת דוא״ל. ייתכן שתקבלו הודעה לכתובת החדשה כדי לאשר אותה.
פרטי פרופיל שנקבעו על ידי הארגון שלך
המנהלים יכולים להוסיף שדות לפרופילים, כמו מחלקה, אתר או מספר טלפון. השדות מופיעים תחת פרטי פרופיל בהחשבון שלי, שם ניתן למלא את אלה שאתם מורשים לשנות. לקהילה יכולים להיות גם מאפייני חבר משלה: כאשר ניתן להגדיר חלק מהמאפיינים שלכם, לחצו עם כפתור ימין על השם שלכם ובחרו עריכת מאפיינים….
תג הצוות
אם אתם שייכים לצוותים בקהילה הנוכחית, תג צוות בהחשבון שלי בוחר את הצוות שסמלו מופיע ליד השם שלכם שם, או אין. לכל קהילה יש בחירה עצמאית.
התפקידים שלך
לקהילות מסוימות יש תפקידים שכל אחד יכול לקחת, שמשנים את צבע השם שלך ועשויים לאפשר לך לבצע פעולות נוספות. בחר התפקידים שלך… בתפריט הקהילה כדי לקחת אותם או לצאת מהם.
כיצד אנשים רואים אותך
אחרים רואים את כרטיס הפרופיל שלך כאשר הם לוחצים על השם או על התמונה שלך: השם שלך, שם המשתמש, התפקיד, הסטטוס המותאם אישית, השעה המקומית, התפקידים, ופרטי הפרופיל שהארגון שלך מציג. לחץ על השם שלך כדי לבדוק זאת; יש לו כפתורים עריכת פרופיל והגדרת סטטוס.
באופן ברירת המחדל, אחרים רואים "מחובר לאחרונה …" כאשר אתם לא זמינים או מנותקים. כדי להסתיר זאת, כבו את שיתוף מתי היית/ה מחובר/ת לאחרונה בהגדרות › מראה.
הגדרת סטטוס מותאם אישית
סטטוס מותאם אישית הוא טקסט קצר עם אמוג'י, כגון "בפגישה" או "בחופשה", המוצג ליד השם שלך.
- לחץ על התמונה שלך בפינה העליונה הימנית של החלון.
- הקלידו בהגדרת סטטוס מותאם אישית ולחצו על כפתור האמוג'י (בחירת אמוג'י) כדי לבחור אמוג'י. או בחרו אחד מהההצעות או מהסטטוסים האחרונים.
- בחרו מתי ההודעה תיעלם באמצעות הסרה לאחר: 30 דקות, שעה, 4 שעות, היום, השבוע, לא להסיר, או בחירת תאריך ושעה….
כדי להסיר את הסטטוס, לחצו על ניקוי סטטוס מותאם אישית (הסימן ×). לגבי זמינות (מחובר, לא זמין, אל תפריע), ראו הסטטוס שלך.
פרופילים של אנשים אחרים
לחצו על שם או תמונה של מישהו כדי לצפות בכרטיס הפרופיל שלו, כולל השעון המקומי שלו והמרחק ביניכם. משם ניתן לשלוח הודעה או לבצע שיחה. לחצו עם כפתור ימין על השם או התמונה שלהם כדי לקבל עוד אפשרויות: פרופיל, הודעה, הוספה לערוץ, הזמנה לקהילה, הזכרה, העתקת שם משתמש, התעלמות וחסימה….
בכרטיס הפרופיל יש גם שדה פתק: לחצו עליו כדי לכתוב פתק על האדם הזה. רק אתם תראו אותו.
מי יכול לשלוח אליכם הודעות
כשמנהל המערכת מאפשר זאת, הגדרות › פרטיות ובטיחות קובע איך אתם מקבלים הודעות ישירות מאנשים שאינכם מדברים איתם עדיין. אף אחד לא מודע לבחירה שלכם.
- תחת הודעות ישירות, מאנשים שאינך מדבר איתם עדיין, בחרו לקבל מכולם, או לשאול אותי קודם: ההודעות שלהן ימתינו בין בקשות ההודעות שלכם, ללא התראה, עד שתאשרו אותן. בוטים ומנהלי מערכת תמיד יעברו.
- תחת בכל קהילה, ניתן לבחור אפשרות שונה לכל קהילה שבה אתם חברים. אדם יעבור כאשר קהילה משותפת איתו תאשר אותו.
בקשות הודעה
הודעות ישירות הממתינות מופיעות תחת בקשות הודעות, בראש רשימת ההודעות הישירות שלכם. פתחו אחת כדי לקרוא אותה. במקל ההודעה, מופיעה פס עם הכיתוב "בקשת הודעה מ…", עם שלוש אפשרויות:
- קבלה: השיחה הופכת לשיחה רגילה, וההודעות שלהם יתריעו אליכם.
- התעלמות: הבקשה תוסתר עד שהם יכתבו שוב.
- חסימה: ראו להלן.
השולח אינו מודע לכך שקראתם, התעלמתם או חסמתם את הבקשה שלו. אם אתם ממשיכים להתעלם מבקשות של אדם מסוים, Antimatter מציעה לחסום אותו; ניתן לענות לא עכשיו או לא לשאול שוב לגבי אדם זה.
התעלמות או חסימה של אדם
לחצו עם כפתור העכבר הימני על שם או תמונה של מישהו, או פתחו את ⋯ בכרטיס הפרופיל שלו:
- התעלמות: אף דבר שהם כותבים לא יוציא התראה, ההודעות הישירות שלהם ימתינו בין בקשות ההודעות שלכם, וההודעות שלהם בערוצים יתקפסו לשורה אחת שבה כתוב "הודעה מאדם שאתם מתעלמים ממנו". לחצו על הצגה כדי לקרוא הודעה.
- חסימה…: הם לא יוכלו יותר לשלוח לכם הודעות או לפתוח איתכם הודעת קבוצה, אף דבר שהם כותבים לא יוציא התראה, וההודעות שלהם בערוצים משותפים יתקפסו. אשרו עם חסימה. ההודעה הישירה איתם תציג "חסמתם את…", ואף אחד מכם לא יוכל לכתוב שם עד שתסירו את החסימה.
הם אינם מודעים לזה. כדי לבטל זאת, בחרו ביטול התעלמות או ביטול חסימה באותו תפריט, או בהגדרות › פרטיות ובטיחות, המפרטות את האנשים שחסומים ומתעלמים.
סיסמה והתעדת זהות רב-גורמית
עברו להגדרות › אבטחה.
שינוי סיסמה
- לצד סיסמה, לחצו על שינוי….
- הקלידו את סיסמה נוכחית, את סיסמה חדשה ואת אימות הסיסמה החדשה.
- לחצו על שינוי סיסמה.
אם אתם מתחברים דרך מערכת ההתחברות של הארגון (כגון SAML, AD/LDAP או GitLab), הדף יציין זאת, והסיסמה מנוהלת שם. אמצעי התחברות עשוי לאפשר לכם לעבור בין סיסמה למערכת זו.
אם שכחתם את הסיסמה, לחצו על שכחת את הסיסמה? בדף ההתחברות והזינו את כתובת הדוא"ל כדי לקבל קישור.
הפעלת התעדת זהות רב-גורמית
התעדת זהות רב-גורמית מבקשת קוד מאפליקציה בטלפון שלכם בכל פעם שאתם נכנסים, כך שהסיסמה לבדה אינה מספיקה.
- התקינו אפליקציית אימות בטלפון שלכם, כגון Aegis, Google Authenticator או 1Password.
- לצד אימות רב-גורמי, לחצו על הגדרה….
- סרקו את קוד ה-QR באפליקציה, או הקלידו את המפתח המוצג מתחתיו.
- הקלידו את הקוד מהאפליקציה ולחצו על הפעלה.
כדי להשתמש בטלפון אחר, לחצו על הגדרה מחדש…. כדי לכבות זאת, לחצו על הסרה לצד הסרת אימות דו־שלבי, אלא אם כן השרת דורש זאת.
מקומות שבהם אתם מחוברים
הגדרות › אבטחה מפרט, תחת מקומות שבהם אתה/את מחובר/ת, כל דפדפן, אפליקציית שולחן עבודה וטלפון מחוברים לחשבון שלך, יחד עם מתי פעילות אחרונה התרחשה. לחצו על התנתקות לצד אחד שאינו מוכר לכם או שאינו בשימוש עוד, ושינו סיסמה אם אתם חושדים שמישהו אחר השתמש בחשבון שלך.
היסטוריית גישה (לחיצה על הצגה) מציגה התחברויות אחרונות ושינויים בחשבון שלכם, כולל ממקום הגיעו.
כדי להתנתק מהמכשיר שבו אתם משתמשים כעת, לחצו על התמונה שלכם בפינה העליונה-ימנית, ואז על התנתקות.
אסימונים ואפליקציות מורשות
אם השרת מאפשר זאת, הגדרות › אבטחה כולל גם אישורי גישה אישיים, המאפשרים לסקריפטים שלך להשתמש ב-Antimatter בשם שלך. צרו אחד עם יצירת אסימון והעתיקו אותו מיד: הוא לא יוצג שוב. ביטול של אסימון שאינו בשימוש עוד, ואף פעם לא לשתף אסימון. אפליקציות שהרשיתם מפרט את האפליקציות החיצוניות שהרשיתם להשתמש בחשבון שלך; לחצו על הסרת גישה כדי לזקוק אותה.
השבתת החשבון
כאשר השרת מאפשר זאת, ביטול פעילות חשבון בתחתית הגדרות › אבטחה מאפשר לכם לעזוב את השרת. לחצו על השבתה…, ואז על השבתה. אתם מתנתקים ולא תוכלו להתחבר שוב; ההודעות שלכם נשארות. מנהל יכול להפעיל מחדש את החשבון.